In Nepal 6

6 weken lesgeven in Nepal. Theaterlessen dus. Via SPAK, School of Preforming Arts Kathamandu, heb ik bijzondere ervaringen mee mogen maken die mij als docent en mens nieuwe inzichten hebben gegeven. 6 Weken lesgeven in Nepal betekent op weeshuizen lesgeven, waar de ene keer wel begeleiders zijn en de andere keer de kinderen zelf alles dienen te runnen. Waar iedere keer de kinderen vol enthousiasme les willen hebben. Waar je de ene keer tussen hondenpoep lesgeeft, de vlooien op je been voelt, de apen mango’s gooien of ineens in een luxe school les geeft.

Hieronder vind je één van mijn belevenissen tijdens deze 6 weken.

Binnen 24 uur had ik dood kunnen zijn. Onder het motto:  ‘laten we het niet erger maken dan het is’. Ik ben namelijk voor vertrek nog even gebeten door de hond van de Nepalese buren in mijn kuit. Direct daarna verzekerden zij me dat de hond geen rabiës had. Mijn kennis van hun Engels en het constante Nepalse hoofdgeknik deden mij twijfelen en besluiten binnen 24 uur thuis de rabiës vaccinatie te herhalen (ik had al vaccinaties thuis gehad dus scheen uiteindelijk 48 uur te hebben, maar daar wordt het verhaal niet beter op). De vlucht gepakt en tijd genoteerd. Toen had de Nepalese vlucht -waarop ook Peter R de Vries toevallig ook zat, dat verder niet ter zake doet – een uur vertraging. Wellicht zou ik de 24 uur niet halen… En dus ergens het komende jaar schuimbekkend aan hondsdolheid sterven. Op Abu Dhabi als een malle gerend en de vlucht gelukkig gehaald toch gehaald. Op de travel clinic de vaccinatie gehaald. Donderdag erop een herhaling en de ben ik 100 procent risico vrij, zegt de arts aldaar. Dat was een prettig gevoel.

Mocht ik toch nog schuimbekken komend jaar. Verwar dat niet met watertanden… Dan hoor ik graag if i can dream van elvis en johnny b goode van chuck berry op mijn crematie. Waarvoor dank.

Iedereen die blij is dat ik deze spannende reis heb overleefd. Ik ben er ook blij mee.

Iedereen die het einde liever anders had gezien. Helaas, … Volgende keer beter. Mits ik donderdag natuurlijk niet aankom bij de travel clinic, maar na alle overwinningen de afgelopen weken zie ik dat wel lukken.

Namaste, inmiddels tot ziens,
Sander