Examineren kun je leren

Soms komen er mooie, onverwachte vragen op je pad. Zo kreeg ik de vraag of ik wilde examineren bij een eindexamenvoorstelling. De voorstelling heette CHECKPOINT en was geregisseerd door een vierde jaars docent drama student. Vol verwachting ging ik erin en jaloers kwam ik eruit. Waarom heb ik een dergelijke voorstelling niet gemaakt de afgelopen jaren?

De voorstelling begon met een muur die op ons afkwam. Een zwarte muur die de angst en dreiging van terreur bleek te zijn. In de voorstelling die daarop volgde werd humoristisch en confronterend een beeld geschetst van de wereld waarin we leven. Een wereld waarin terreur, onbegrip voor de ander, het onbekende en angst voor onbekende culturen elementen zijn waar we dagelijks mee leven.

Checkpoint speelt nog op het storm festival van de fontys academie voor theater (http://www.denwevorst.nl/programma/$ID_16717/storm-jeroen-van-vliet/) .